latinica  ћирилица
15/03/2019 |  18:54 ⇒ 22:15 | Аутор: РТРС

Ескалирали сукоби у приједорском СДС-у: Туча партијских колега

Криза у приједорском СДС-у се наставља! Након отказивања сједнице Градског одбора странке, синоћ је дошло до физичког обрачуна међу члановима, због чега је интервенисала и полиција. Док предсједник Градског одбора, Милан Тубин, тврди да је проблем узроковао Душан Берић, јер је на сједницу довео људе који нису чланови Градског одбора, Берић поручује - Градски одбор СДС-а не постоји. Ни један ни други данас нису жељели пред камеру.

У просторијама приједорског СДС-а сукоб између присталица и противника Милана Тубина. Заказан састанак Градског одбора прекинут је и прије почетка, за шта Милан Тубин оптужује Душана Берића. Људи које је Берић довео, покушали су да нападну мене и остале чланове Градског одбора, категоричан је Тубин.

- Ја сам ту вријеђан, малтретиран као народни посланик. Звао сам полицију која је дошла и узела записник, гдје смо дали изјаве шта су ти људи урадили, и како су се вандалски понашали. Рекао сам да су ушли у службене просторије СДС-а и напали службено лице - каже Тубин.

Берић истиче да се налазио при врху сале и да се у сали десила некаква гужва.

- Али послије тога када смо изашли у ходник, видио сам да је једном човјеку подерана јакна, на леђима, на рамену, да нико није огребен, да нико никога није ударио - додао је Берић.

Милан Тубин, како је објављено на Фејсбук страници приједорског СДС-а, поднио је кривичне пријаве против актера синоћњег догађаја. Да је нарушен јавни ред и мир у СДС-овим просторијама, потврђено је из приједорске полиције.

- Полицијски службеници предузимају потребне мјере и радње на утврђивању чињеничног стања и прекршајне одговорности лица која су нарушила јавни ред и мир - навели су у саопштењу из ПУ Приједор.

Бивши СДС-ов посланик, Душан Берић, поручује да Градски одбор ове странке у Приједору не постоји од јануара, када је распуштен на ванредној Скупштини, на којој је изабрана и комисија од 29 чланова, која ће спровести унутарстраначке изборе. С друге стране, Тубин га оптужује за сарадњу са ДНС-ом који, како каже, жели да уништи приједорски Градски одбор СДС-а.

- То је струја ДНС-а која је дошла ово да развали све, и директно Марко Павић ово диктира - сматра Тубин.

Берић наводи да је желио отићи са ДНС-ом да би отишао давно.

- Нисам једном имао понуде, нити сам отишао нити бих хтио отићи. Ја нисам човјек да из странке прелазим у странку - поручује Берић.

Лидер ДНС-а Марко Павић Тубинове оптужбе није желио да коментарише, уз образложење да се не жели мијешати у унутрашња питања других странака. Предсједник СДС-а, Вукота Говедарица, данас није био доступан.