latinica  ћирилица
26/03/2019 |  16:52 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Вишковић-Нелсон: Превазићи застој у провођењу реформи

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Сједињених Америчких Држава у БиХ Ериком Нелсоном о политичкој и економској ситуацији у Српској и БиХ, с освртом на економске реформе које се планиране за наредни период.
Вишковић-Нелсон - Фото: РТРС
Вишковић-НелсонФото: РТРС

Вишковић је истакао да је Влада опредијељена за унапређење услова привређивања, стварање услова за веће плате радника, привлачење инвестиција и отварање нових радних мјеста у реалном сектору.

Премијер Српске је указао на важност превазилажења застоја у провођењу реформи, реализацији инфраструктурних пројеката и сарадње са међународним финансијским организацијама, прије свега са Међународним монетарним фондом, кроз формирање новог сазива Савјета министара и Владе Федерације БиХ, а ради предузимања конкретних активности и мјера на унапређењу пословне климе, услова привређивања и унапређења стандарда грађана.

Вишковић је истакао да у Републици Српској послује компанија Ен-си-ар (NCR) и запошљава 200 људи и да је Влада опредијељена да у партнерском односу сарађује са инвеститорима у ближем и даљем окружењу и да се кроз овакве примјере шаље порука и осталим инвеститорима да улажу у Републици Српској.

Оцијењено је да је унапређење пословног окружења, осмишљавање и провођење нових реформи важно за свеукупни развој, али и за домаће и стране инвеститоре, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.