latinica  ћирилица
12/04/2019 |  13:08 ⇒ 13:08 | Аутор: СРНА

Суд одобрио изручење Јешовника Хрватској

Виши суд у Суботици закључио је да су испуњени законски услови за изручење Хрватској њеног држављанина Дарјана Јешовника, познатијег као "хрватски краљ кокаина", који је прошлог викенда ухапшен на српско-мађарској граници.
Суботица (фото:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.bа) -
Суботица (фото:zuhairah-worldtraveldestinations.blogspot.bа)

Суд је донио рјешење којим се утврђује да су испуњене претпоставке за изручење Јешовника, а коначну одлуку треба да донесе министар правде Србије Нела Кубуровић, јавили су београдски медији.

Јешовник је претходно дао сагласност правосудним органима Србије да буде изручен матичној земљи која га тражи због трговине дрогом, чиме се практично одрекао и права на жалбу поводом одлуке о изручењу.

Дарјан Јешовник, дугогодишњи бјегунац, ухапшен је у уторак, 9. априла, у Србији, на граници са Мађарском, на граничном прелазу Хоргош, под лажним именом.

Јешовнику је након хапшења одређен екстрадициони притвор.

МУП Хрватске саопштио је раније да је Јешовник био у бјекству од 2011. године и да је ухапшен на основу међународне потјернице и Европског налога за хапшење због сумње да је дио криминалне групе чији су чланови из Јужне Америке прокријумчарили најмање 718 килограма кокаина у Хрватску, Словенију, Шпанију и Холандију.