latinica  ћирилица
12/04/2019 |  15:48 | Аутор: РТС

Вулин и Весић одложили штрајк глађу

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је, након разговора са предсједником Србије Александром Вучићем, одложио штрајк глађу који ја најавио за данас.
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије) -
Александар Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

И замјеник градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је његова одлука о почетку штрајка глађу одложена, али да је и даље на снази.

Вулин је на конферецији за новинаре рекао да је одложио штрајк глађу, који је најавио као одговор онима који желе сукобе.

- Припадници новог ДОС-а су имали план да упадну у институције на силу па онда да почну са штрајком глађу у свакој од њих - каже Вулин и истиче да би тако блокирали њихов рад и представили Александра Вучића као неког ко не брине за туђе животе.

Не би покренули дијалог или тражили изборе, него су, истиче, хтјели изнуду.

- Зато је мој одговор био штрајк глађу да виде да има оних који би се супротставили истим средствима. Они су хтјели насиље и да зауставе институције - напомиње Вулин.

Каже и да је ту одлуку донио послије консултација с предсједником Србије.

- Јутрос сам имао дуг разговор са Вучићем. Нас двојица смо саборци, а као и сви саборци умијемо и да се не сложимо. Ја му вјерујем, у његове процјене, јер без сваке сумње добија изборе именом и презименом. Зато сам прихватио сугестију саборца и првог у ланцу командовања војском да одложимо штрајк - навео је Вулин.