latinica  ћирилица
17/04/2019 |  11:25 ⇒ 11:26 | Аутор: РТРС

Чубриловић-Инцко: Српска за поштовање европских вриједности

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са високим представником међународне заједнице у БиХ Валентином Инцком и првим замјеником високог представника и супервизором за Брчко дистрикт Мајклом Скенланом, а састанку је присуствовала и замјеница високог представника и шеф Канцеларије ОХР-а амбасадорка Мариана Берец.
Недељко Чубриловић и Валентин Инцко - Фото: РТРС
Недељко Чубриловић и Валентин ИнцкоФото: РТРС

Чубриловић је истакао чињеницу да је Република Српска, поштујући демократску вољу грађана, у складу са законом, благовремено формирала све органе и институције, чиме је показала стабилност и опредијељеност за поштовање европских вриједности, наведно је у саопштењу НСРС.

У саопштењу се наводи да је предсједник НСРС истакао да се сви релевантни нивои власти и сви лидери у Републици Српској и Босни и Херцеговини деклеративно залажу за европске интеграције и да би било неопходно да се усмјере на питања око којих постоји консензус, а да мање истичу теме око којих не постоји сагласност ентитета и конститутивних народа.

Чубриловић је исказао је добродошлицу и пожелио успјешан мандат првом замјенику високог представника и супервизору за Брчко дистрикт, Мајклу Скенлану. Предсједник НСРС и представници ОХР-а разговарали су и о другим актуелним питањима у Републици Српској и БиХ.