latinica  ћирилица
18/04/2019 |  08:20 ⇒ 14:43 | Аутор: РТС

Ђоковић на Фрица, Лајовић вреба изненађење против Тима

Српски тенисери Новак Ђоковић и Душан Лајовић настављају наступ на мастерсу у Монте Карлу – Ђоковић ће у трећем колу играти против Американца Тејлора Фрица не прије 12.30, док ће отприлике два сата касније Лајовићу противник бити Доминик Тим.

Дуел Новака и Фрица постављен је као други на терену "Реније трећи", највећем у комплексу, одмах након окршаја Данила Медведева и Стефаноса Циципаса.

Најбољи играч планете сезону на шљаци започео је тешком побједом над Филипом Колшрајбером са 6:3, 4:6, 6:4, у мечу који је трајао више од два и по сата.

Новак се мучио у већем дијелу сусрета, али је на искуство и квалитет успио да тријумфује и реваншира се Нијемцу за пораз у трећем колу Индијан Велса, прије неколико недјеља.

- Игра ми је мало "зарђала", али побједа је побједа - рекао је Ђоковић.

Сада га очекује дуел са Тејлором који је прескочио двије препреке у кнежевини – прво му је Жо-Вифрид Цонга предао меч у другом сету због болести, да би потом елиминисао Дијега Шварцмана из Аргентине.

Биће то први међусобни сусрет Србина и Американца.

Послије Ђоковића и Фрица игра се дерби осмине финала између Рафаела Надала и Григора Димитрова, а програм на овом терену затварају Александер Зверев и Фабио Фоњини.

На терену "Принчева" Програм почиње такође од 11 часова, а отварају га Гвидо Пеља – Марко Чекинато. Слиједи меч између Норија и још једног Италијана Лоренца Сонега, а затим и окршај између Душана Лајовића и Доминика Тима.

Лајовић је у одличној форми, елминисао је Малека Жазирија и Давида Гофана, па ће имати шта да покаже против фаворизованог Аустријанца.

Њих двојица су се до сада састали пет пута и све окршаје добио је Тим.

Мастерс у Монте Карлу игра се за наградни фонд од 5.585.030 евра.