latinica  ћирилица
19/04/2019 |  21:27 | Аутор: СРНА

Бањалука: Отворен нови простор Иновационог центра

У Бањалуци је вечерас отворен нови радни простор бањалучког Иновационог центра, који ће додатно оснажити капацитете овог града за пружање подршке младим предузетницима.
Бањалука: Радојичић отворио нови радни простор Иновационог центра - Фото: СРНА
Бањалука: Радојичић отворио нови радни простор Иновационог центраФото: СРНА

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је ово већ трећи простор који је град додијелио Иновационом центру, те изразио задовољство што је све више потражње за коворкинг просторима.

- Још један простор у насељу Старчевица требало би да буде ослобођен за потребе Иновационог центра јер желимо да утростручимо просторни капацитет самог иновационог центра за четворогодишњи период - рекао је Радојичић.

Он је истакао да је разлог то што има довољно младих који су у савременим технологијама и који су заинтересовани за старт-ап пројекте или сличне дјелатности.

Директор Иновационог центра Бањалука Драго Гверић изразио је задовољство што је отворен још један коворкинг центар са циљем да пружи мјесто за развој друштвено одговорних предузећа.

- Циљ нам је да обезбиједимо мјесто за рад фриленсера, као и мјесто гдје ће се одржавати презентације и обуке - рекао је Гверић.

Он је истакао да ће у пословном инкубатору Иновационог центра мјесто имати сви који са својом друштвено одговорном идејом одлуче да покрену бизнис.

- Простор смо добили од града, те смо га у сарадњи са фондацијом Мозаик реновирали и у потпуности опремили за рад фриленсера и нових предузећа - рекао је Гверић.

Он је изразио задовољство што су млади у Бањалуци све више активни у креирању својих пословних идеја и ангажмана.

Директор Фондације "Мозаик" Зоран Пуљић изразио је задовољство што је та фондација дио значајне активности која ће створити додатне прилике за младе и иновативне пословне људе у Бањалуци.

Он је изразио наду да ће у новом простору у наредних неколико година бити покренуто бар 10 или 15 бизниса.