latinica  ћирилица
24/04/2019 |  12:58 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Вишковић упознао представнике више земаља о потенцијалима Српске

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас на маргинама "Јахорина економског форума 2019" са представницима политичког и парламентарног живота Италије, Њемачке, Белгије и Словачке и информисао их о потенцијалима Српске и могућностима улагања.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

 - Имали смо један отворен састанак и упознао сам их о могућностима Републике Српске и шта Република Српска нуди у области од пољопривреде, дрвопрераде, туризма, посебно бањског и зимског - рекао је Вишковић новинарима на Јахорини.

Предсједник Владе је нагласио да је саговорнике информисао о улагањима Владе Српске на Јахорини и плановима за наредни период.

- Позвао сам их да обавијесте привредне субјекте из регија из којих долазе да је Република Српска спремна да прихвати њихове инвестиције на нашим просторима - додао је Вишковић.

Он је нагласио да су му саговорници упутили конкретне позиве да високе делегације Владе Републике Српске посјете њихове регије и разговарају са тамошњим привредницима о могућностима које Српска нуди и капацитетима којима располаже.

Вишковић ће данас на "Јахорина економском форуму 2019" учествовати на завршном панелу, у оквиру којег ће разговарати са привредницима из Српске.