latinica  ћирилица
24/04/2019 |  15:56 ⇒ 25/04/2019 | 10:03 | Аутор: РТРС

МУП Српске поднио извјештај против три лица због убиства Крунића и Павловића

МУП је поднио извјештај Републичком тужилаштву против Емилија Балда, Бенедија Ђукановића и Жељка Ковачевића који се терете за тешко убиство Славише Крунића и Жарка Павловића, и за наношење тешких тјелесних повреда опасних по живот Горану Илићу.

Браћа Нермин и Армин Ћулум из Санског Моста и Горан Милановић који су јуче ухапшени пуштени су на слободу.

У надлежност Тужилаштва предат је само Емилио Балдо, док је други осумњичени Бенеди Ђукановић од јуче је у бјекству.

Исту ноћ када је Крунић убијен, Ђукановић је напустио Бањалуку, а то је потврдио и министар унутрашњих послова Драган Лукач.

- Он је заустављен на подручју Дервенте, вјероватно, у покушају бјекства након извршеног кривичног дјела. Нешто послије 2.00 часа полиција га је зауставила и контролисала, али у том тренутку нисмо имали информацију да је укључен у извршење овог кривичног дјела, већ смо то утврдили у јутарњим часовима - навео је Лукач.

Лукач је поручио да је за Ђукановићем расписана потјерница, и изразио је наду да ће у наредном периоду бити ухапшен и процесуиран за недјела која су направили. 

- Ми даље радимо и предузимамо све радње и мјере да дођемо до њега у сарадњи са другим агенцијама, полицијама, па и са полицијом Србије и надамо се да ћемо у наредном периоду успјети да га ухапсимо - додао је министар.

Остали ухапшени, Горан Милановић и браћа Нермин и Армин Ћулум из Санског Моста који су се доводили у везу са убиством Крунића и Павловића те рањавањем Илића, данас су пуштени на слободу.

Истрага, поручују у МУП-у, неће стати на претресима.

- Изузето је више предмета који ће се користити у даљим кривичном поступку, а такође приведено је више лица мимо ових која су позната - појаснила је портпаролка МУП-а, Мирна Миљановић.

- Видјећемо да ли та лица имају било какве везе са извршењем овог кривичног дјела. Истрага иде даље и према неким другим лицима, јер је више њих приведено у оквиру истраге, тако да ћемо видјети да ли су још нека лица на било који начин укључена у ово убиство - додаје Лукач.

У Бањалуци ће сутра бити одржана комеморација трагично преминулом привреднику Славиши Крунићу, након чега ће бити сахрањен на породичном гробљу у Гламочанима код Лакташа.