latinica  ћирилица
26/04/2019 |  08:29 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Радост Васкрса (РТРС, недјеља од 07.00)

Екипа забавног програма РТРС-а припрема дванаест сати празнично-забавног програма поводом Васкрса, у три цјелине. Цјелодневни отворени програм почиње емисијом Викенд јутро , емисија која се већ дуже вријеме не пропушта суботом и недјељом и има одличне рејтинге јер осим редовних сервисних информација, вијести из земље и свијета, прича из свих крајева Српске, у студио нам долазе људи од којих можемо чути нешто ново и добити савјете за промјену неких животних навика.

Плешемо, пјевамо, вјежбамо, кувамо, али се бавимо и свакодневним проблемима. Тог Васкршњег јутра све ће бити прилагођено великој празничној прослави. Путујемо од Новог Града до Требиња, а наши репортери ће нам открити шта се дешава у ком крају , те нас упознати са шаренилом обичаја. Домаћица у студију биће водитељка Сандра Ђукановић, а друштво ће јој правити тамбураши са најљепшим празнично-љубавним пјесмама.

Већ од 12 часова и 30 минута, почиње отворени програм Радост Васкрса , уз колегиницу Верицу Калабу и уредника Редакције забавног програма, Срђана Радановића. Седам сати програма, добра музика, иће и пиће. Приче из свих крајева Српске, али и региона за све генерације. Славимо Васкрс, славимо породицу! Гледаоце очекују телефонска укључења у програм или путем мејла vaskrs@rtrs.tv ,а за оне најбрже ту су и вриједни поклони наших пријатеља.

Након централног Дневника гледаоце ће кроз Васкршњу чаролију водити Сања Поповић са занимљивим гостима, али и причама које остављају без даха. Вријеме празника је прилика да се људи окупе и присјете старих обичаја, сијела, прела и заната... Научићемо како се прави јањски сир "плетеница" , који ће ускоро бити заштићен као робна марка овог краја. У селу Бетањ надомак Власенице домаћице сваки слободан тренутак користе како би се окупиле око разбоја и запјевале. Упознаћемо и Зворничанина Милорада Миленковића који више од 40 година ради у Швајцарској, али није заборавио свој велики хоби – дуборез. Представићемо и ергелу коња из Семберије, говорићемо о куриозитету Невесињске олимпијаде… Били смо и у Доњим Смртићима, гдје су љубавно гнијездо свили Филипинка и Србин, а плод љубави је кћерка Софија, која ове године прославља први Васкрс… Ово су само неке од прича, у којима ћете уживати.

У цјелодневном васкршњем програму кроз студио ће продефиловати више од 200 учесника. Уз оркестар Перице Јаћимовића, забавиће нас Мерима Његомир, Нада Обрић, Вера Матовић, Бора Дрљача, Бане Мојићевић, Александра Бурсаћ, Жељко Ђмура, Ђорђе Чавић, Цеца Видовић и вишечлана музичка музичка породица Бабић. Ту су и културно-умјетничка друштва, гуслари, здравичари, етно-групе, удружења жена која спремају најукуснију и најаутентичнију храну и још мноштво занимљивих прича и садржаја за све старосне групе и укусе. И овај Васкрс проведите уз отворени програм Радио-телевизије Републике Српске!