latinica  ћирилица
26/04/2019 |  08:40 ⇒ 08:41 | Аутор: РТС

Рекорд Јокића, али Спарси изједначили (ВИДЕО)

Српски интернационалац Никола Јокић је синоћ постигао рекорд каријере са 43 поена, али ни то није помогло Денверу да се послије деценије чекања пласира у полуфинале конференције. Кошаркаши Сан Антонија су успјели да савладају Денвер са 120:103 и да изједначе на 3:3 у четвртфиналној серији плеј-офа Западне конференције.
Никола Јокић - Фото: Тwitter
Никола ЈокићФото: Тwitter

Већ на старту меча Сан Антонио је направио предност од десетак поена, али је Денвер успио да је анулира првенствено захваљујући одличној игри Николе Јокића.

Када год би се српски интернационалац нашао на клупи падао је ритам тима Мајка Мелоуна. У финишу утакмице Сан Антонио је поново направио двоцифрену разлику коју је на крају претворио у побједу за изједначење у четвртфиналној серији плеј-офа Западне конференције.

Никола Јокић је забиљежио рекорд каријере у најјачој лиги света са 43 поена (19-30 из игре), а имао је и 12 скокова и девет асистенција. Србин је уједно поставио и рекорд франшизе по броју поена у плеј-оф утакмици. Џамал Мареј је убацио 16 поена, уз шест асистенција.

Сан Антонио су до побједе водили Ламаркус Олриџ са 26 поена и 10 асистенција и Демар Дерозан, који је уз 25 поена имао по седам скокова и асистенција.

Одлучујућа седма утакмица у серији играће се 27. априла у Денверу.