latinica  ћирилица
26/04/2019 |  13:49 | Аутор: РТС

Крајиновић у полуфиналу у Будимпешти

Филип Крајиновић је савладао Хрвата Борну Ћорића са 2:0 по сетовима 6:4, 7:5 и пласирао се у полуфинале турнира у Будимпешти. У борби за финале играће са бољим из дуела у коме се састају Мађар Атила Балаж и Француз Пјер-Иго Ербер.
Филип Крајиновић (архив) - Фото: Getty Images
Филип Крајиновић (архив)Фото: Getty Images

Послије велике борбе Крајиновић је успио да савлада другог носиоца на турниру Хрвата Борну Ћорића.

Наш тенисер је успио да послије преокрета у првом сету и одбијених напада у другом, освоји по брејк више и стигне до побједе и пласмана у полуфинале.

Оба тенисера су добро ушли у меч. Након равноправне игре први је до предности стигао Ћорић, када је у шестом гему одузео сервис српском тенисеру и повео са 4:2.

Међутим, Крајиновић се није предавао, већ у наредном гему је вратио брејк. Потом је српски тенисер освојио свој сервис и стигао до изједначења. Противник није успио да заустави налет Крајиновића, који му поново одузима сервис, а затим је искористио прилику да на свој сервис стави тачку на први сет - 6:4.

Велика борба настављена је и у другом сету. По једна пропуштена прилика за брејк у прва два гема, да би у трећем Крајиновић након пропуштене двије везане брејк прилике искористио тек четврту и стигао до предности.

Ипак, Ћорић је успио да се реваншира у наредном гему и изједначи на 2:2.

Услиједио је миран период игре у коме су оба тенисера освајала своје сервисе, једино је у шестом гему Крајиновић успио да спаси једну брејк лопту.

Десети гем донио је доста узбуђења. Поново је напао Ћорић сервис српског тенисера. Крајиновић је у три наврата успио да спаси брејк прилику, а потом је везао још два поена и освојио гем.

У наредном гему узвратио је Крајиновић, освојио је брејк шансу који је искористио и повео са 6:5.

Потом је био сигуран на свој сервис и ријешио меч - 7:5 у другом сету.