latinica  ћирилица
26/04/2019 |  14:25 ⇒ 18:03 | Аутор: РТРС

Бијељина: Посни оброци за кориснике народне кухиње

Чланови Спортско - риболовног друштва "Риба" из Бијељине припремили су посне оброке за кориснике народне кухиње у овом граду. У сарадњи са Црвеним крстом, посне оброке, али и Васкршња офарбана јаја, добиће сви корисници народне кухиње.

Поводом васкршњих празника спортско - риболовно друштво "Риба" из Бијељине традиционално организује припремање посних оброка за социјално најугроженије становнике Бијељине.

У Удружењу кажу да желе да их барем мало усреће.

- Обезбјеђујемо за сваког корисника један посни оброк, пржену рибу, рибљу чорбу, хљеб, и, с обзиром да је уприличено поводом Васкрса, имамо и око 600 офарбаних јаја, која ћемо такође подијелити овим корисницима - каже Миодраг Ђукић, предсједник спортско - риболовног друштва "Риба" Бијељина.

Ова акција се спроводи у сарадњи са Црвеним крстом града Бијељине.

Волонтери ове организације припремљене оброке подијелили су корисницима народне кухиње.

- Значајно је што људима треба посна храна и спојили смо активност Удружења "Риба" са нашим корисницима, тако да ће они данас добити рибљу чорбу, рибу и по два кувана јаја - истакао је Перица Глигић, предсједник Црвеног крста града Бијељина.

Народна кухиња у Бијељини функционише већ 15 година, и тренутно има 264 корисника.

- Од тих 264 породице има оних које заиста немају услове да направе Васкршњу трпезу. Имамо и оне који не знају да направе оброк, и непокретне кориснике којима храну морамо доставити на кућну адресу - рекао је Мићо Мићић, градоначелник Бијељине.

Најугроженијим становницима Бијељине сутра ће бити подијељени пакети помоћи, који садрже основне животне намирнице, које су донирали локални привредници.