latinica  ћирилица
26/04/2019 |  15:04 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Требиње: Резервисана већина смјештајних капацитета за празнике

Већина смјештајних капацитета за предстојеће празнике у Требињу је већ одавно резервисана. Највећи број туриста долази из Њемачке, Белгије, Шведске и Србије, а ових дана очекује се и велики број организованих групних посјета туриста из земаља региона.

Најјужнији град Српске, посљедњих година, најатрактинија је туристичка дестинација.

Тако ће бити и за предстојеће васкршње и првомајске празнике, јер су смјештајни капацитети скоро попуњени.

- Првомајски празници су једни од пар датума када су у пуном капацитету смјештајни капацитети попуњени. Ове године имамо случај да су близу васкршњи и првомајски празници, и због тога имаћемо већи распон дана када је велики број смјештајних капацитета попуњен - рекао је Марко Радић, директор Туристичке организације Града Требиња.

Туристи свакодневно стижу из свих крајева свијета. Међу редовнијима су посјетиоци из Њемачке, Белгије, Шведске, Србије, али и сусједне Хрватске и Црне Горе.

Туристичка организација Требиње у 2018. години остварила је рекордан број посјета туриста.

Ове године херцеговачке потенцијале предсатвили су и на престижним сајмовима, што ће, вјерују, допринијети још већем интересовању за ову туристичку дестинацију.

- Посјете на дневном нивоу су знатно веће у односу на претходну годину. Надамо се да ће дневне посјете да прате и ноћења, којих за три мјесеца имамо за пет одсто више у односу на претходну годину. Спремни смо, надамо се, за успјешну сезону - истакао је Радић.

Овогодишњу празничну слику употпунили су и васкршњи украси који су први пут постављени у Градском парку и у Дучићевој улици.