latinica  ћирилица
26/04/2019 |  18:09 ⇒ 18:10 | Аутор: СРНА

Вучић: Позиција Београда у вези са Косметом учвршћена у Пекингу

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да позиција Србије на предстојећем самиту у Берлину 29. априла, гдје ће кључна тема бити Космет, неће бити лака, али да му се чини да је позиција Београда по том питању учвршћена након његових састанака са предсједником Кине Си Ђинпингом и Русије Владимиром Путином у Пекингу.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

- Чини ми се да смо учврстили, не само пријатељство, већ и своју позицију, показали рационалан, реалан, одговоран и озбиљан приступ решавању позиције Косова и Метохије у разговору са нашим пријатељима - рекао је Вучић новинарима у Пекингу.

Он је навео да је имао низ других значајних билатералних сусрета у Пекингу и да је суштина свега борба за Србију и њене људе.

- Гасовод о којем говорим није нешто имагинарно. Гасовод значи да ће бити више инвеститора у нашој земљи. Данас сам ексклузивно показао фотографије, јер смо почели са изградњом гасовода кроз Србију. Са Путином смо говорили и о могућем кризном сценарију за гас, у случају да буде прекинут ток преко Украјине - навео је Вучић.