latinica  ћирилица
26/04/2019 |  18:34 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

МУП Српска ангажовао све капацитете на расвјетљавању бруталних убистава

Истрага о убиству бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог тјелохранитеља Жарка Павловића се наставља. МУП Српске ангажовао је све капацитете на расвјетљавању кривичног дјела, потврдио је премијер Радован Вишковић. Министар полиције Драган Лукач каже да је, вјероватно, једини мотив убиства био новац!

Група познатих бањалучких криминалаца, који су и до сада чинили најтежа кривична дјела, те одлежали дугогодишње затворске казне, укључена је у брутално убиство Славише Крунића и његовог пратиоца, рекао је министар Драган Лукач у разговору за наш магазин ,,Печат“. Коментаришући наводе Драгомира Крунића, оца убијеног Славише, да убиство његовог сина нема политичку позадину и да је ријеч о плаћеном злочину из мржње, Лукач је нагласио да о томе због истраге не може да говори.

- Они од његове смрти не би имали никакву корист. Претпостављамо да иза овог стоји неко други ко је могао да има корист од смрти Крунића, али видећемо шта ће истрага да покаже - рекао је Лукач.

Полиција наставља истрагу и за сад се највише може рачунати на исказ ухапшеног Емилиа Балде. Он је изнио бројне детаље о свом кретању на дан убиства, преносе Независне новине. Признао је да познаје одбјеглог Бенедија Ђукановића и трећег осумњиченог, Жељка Ковачевића, који је убијен током напада, те да су заједно тог дана сједили у кафани. Наводи да су се послије тога разишли и да је он отишао кући. Истиче да са убиством нема никакве везе.

- Све његове изјаве су пале у воду и наши докази, снимци видео надзора и изјаве свједока потврђују где се он налазио у то време и говоре сасвим супротно од онога што он каже. Он не може оборити те материјалне доказе - навео је Лукач.

Убиство Ковачевића олакшало је истрагу и повезало истражиоце са лицима са којима је нападач имао контакте, каже Лукач, истичући да МУП интензивно ради на расвјетљавању случаја. Премијер Радован Вишковић подсјећа да се нови Закон, који предвиђа могућност формирања резервног састава полиције, креира управо да би безбједност била подигнута на виши ниво.

- МУП је ангажовао све капацитете и надам се да ће ево у току и данашњег дана можда решити овај случај и да ће одговорни бити приведени правди - нагласио је Вишковић.

Лукач је рекао да из круга породице и пријатеља долазе информације да је Крунићу пријећено на различите начине, али да МУП нема званичну пријаву о томе, претпостављајући да Крунић те пријетње није схватио озбиљно. Истиче да је убијени имао блиндиран ауто на располагању. Да је био сигуран да га неко може убити, сигуран сам да би га користио, закључио је Лукач.