latinica  ћирилица
14/05/2019 |  17:59 ⇒ 15/05/2019 | 13:41 | Аутор: infosrpska.ba

Инфосрпска: Срамни напад Младена Босића на Републику Српску

Јучершњи панел "Интерпарламентарна сарадња -Иницијатиива Западни Балкан" коју је у Берлину организовала фондација "Конрад Аденауер Штифунг" и Хришћанско демократска унија, странка Ангеле Меркел, који је одржан иза затворених врата, без присуства јавности, остаће упамћен по јучерашњем срамном и беспризорном нападу Младена Босића на Републику Српску, њено руководство и Милорада Додика, пише Инфосрпска.

Бивши предсједник СДС-а Босић присуствује овом скупу заједно са лидером ПДП-а Браниславом Бореновићем док је из Федерације БиХ, учесник функционер СДА Халид Гењац. Скупу су присутни и парламентарни представници из свих земаља Западног Балкана.

Како наводи Инфосрпка, Босић је окарактерисао Републику Српску као најгору заједницу у региону у којој нема владавине права, нема слободе медија и слободе говора, у којој је аутократски режим којим доминира аутократа и диктатор Милорад Додик.

У покушају да што више оцрни Републику Српску, у којој живи, Босић се својски трудио да стање у њој презентује што ружнијим ријечима инспирисан ваљда присуством представника њемачког Бундестага.

За разлику од Босића Халид Гењац је покушао бити нешто "умјеренији" напомињући како су наводно у региону проблем ауторитарни лидери али је посебан бисер овог јучерашњег скупа био његов одговор на постављено питање: Зашто још није формиран Савјет министара БиХ. Гењац је не часећи часа лупио"Не може се због Руса, не дају Руси".
Данас су учесници овог скупа били гости њемачког Бундестага.

Нема сумње да ће Босић наћи нову инспирацију за нове, срамне нападе на Републику Српску, наводи Инфосрпска.

Нијемци су велика инспирација за пропале лидере и политичаре. Изгледа да Босић не жели да пропусти шансу.