latinica  ћирилица
14/05/2019 |  21:10 ⇒ 21:12 | Аутор: СРНА

Ревија руског филма у Сарајеву

Пројекцијом филма "Како сам провео љето" режисера Алексеја Попогребскија, у Кинотеци БиХ у Сарајеву почела је Друга ревија руског филма.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Замјеник руског амбасадора у БиХ Алексеј Керестеџијанц рекао је прије почетка ревије да ће гледаоци имати прилику да виде четири руска филма различитих жанрова, међу којима су љубавни, али и историјски филм.

- Биће приказан филм о великом отаџбинском рату - наговијестио је Керестеџијанц, додавши да је ријеч о квалитетним филмовима, за које се нада да ће се допасти гледаоцима у наредних неколико дана.

Он је рекао да је ово почетак културне сарадње са Кинотеком БиХ, те изразио наду да ће гледаоци у Русији имати прилику видјети филмове из БиХ.

Директор Кинотеке БиХ Девлета Филиповић изразила је задовољство што се филмови приказују у простору Кинотеке, али и наду да ће бити настављена сарадња са Амбасадом Руске Федерације у БиХ.

У сали Кинотеке сутра ће бити приказано остварење Андреја Маљукова "Ми из будућности", "Бијели тигар", режисера Карена Шахнаразова, на програму је 16. маја, док ће ревију 17. маја затворити "Сибирски берберин" Никите Михалкова.

Организатори ревије су Амбасада Руске Федерације у БиХ, Кинотека БиХ и Жељко Стојановић.