latinica  ћирилица
17/05/2019 |  18:46 ⇒ 18:57 | Аутор: СРНА

У Београду отворен "Балкански скок пријатељства"

На спортском аеродрому "Лисичији јарак" код Београда данас је свечано отворена Међународна падобранска манифестација "Балкански скок пријатељства 2019", на којој учествују и падобранци из Аеро-клуба "Приједор".
Београд: Балкански скок пријатељства 2019. - Фото: СРНА
Београд: Балкански скок пријатељства 2019.Фото: СРНА

Због лоших временских услова данас није било скокова, али се очекује да ће падобранци већ сутра показати сву своју вјештину.

Бранко Ковачевић из Представништва Републике Српске у Србији, које је и један од организатора, рекао је да Српска традиционално учествује на овој манифестацији.

"Републику Српску ове године представљају Јелена Вученовић, Стефан Пауновић, Драшко Лајић и Ненад Мартиновић из Приједора", рекао је Ковачевић Срни.

"Балкански скок пријатељства" окупља више од стотину падобранаца из Србије, Сјеверне Македоније, Словеније, Хрватске, Црне Горе, Бугарске, Мађарске, Грчке, Француске, Белгије, Њемачке, Шведске, Русије, Израела, Аустралије.

Манифестацију су организовали Падобрански клуб ветерана 63. Падобранске бригаде "Архистратиг" и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства одбране и Војске Србије и Министарства омладине и спорта Србије.