latinica  ћирилица
19/05/2019 |  21:14 ⇒ 21:16 | Аутор: Б92

Ђоковић: Надал је био бољи

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић није желио да прича о умору послије напорних мечева на мастерсу у Риму, већ је честитао Рафаелу Надалу на освојеној титули.

Ђоковић је изгубио у финалу мастера у Риму од Надала са 0:6, 6:4, 1:6.

- Не желим да причам о умору, већ да честитам Надалу на побједи, био је бољи. Успио сам да освојим други сет и да продужим меч. Ово ми је један од најомиљенијих турнира, атмосфера је феноменална, хвала свима на подршци - рекао је Ђоковић послије меча.

Надал је освојио девету титулу у Риму, а 34. мастерс у каријери. Ђоковић има 33. Шпанац је тако стигао и до првог пехара у сезони што ће му подићи самопоуздање пред долазак на Ролан Гарос.

- Важно је да сам здрав, осјећам се добро, добро сам одиграо, уживам у сваком моменту. Увијек је против Новака и Роџера специјално играти, то је традиција дуга 10, 20 година. Честитам Новаку, игра добро, узео је Аустралијан опен и Мадрид, а овдје је у финалу. Ово је јако важно за мене, турнир у Риму је један од најважнијих у години - рекао је други тенисер свијета.

- Ово је била дивна недјеља у прелијепом граду, увијек ми је част да играм овдеј. Сјећам се када сам први пут освојио титулу 2005. године. Хвала свима на подршци - закључио је Надал.