latinica  ћирилица
22/05/2019 |  12:27 ⇒ 13:08 | Аутор: РТРС

Додик поручио Комшићу: Завршили смо!

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас у разговору за Н1 да је са својим колегом из ове институције Жељком Комшићем, завршио "персонално и политички".

Наиме, Комшић је поднио кривичну пријаву против Додика због његових изјава на обиљежавању годишњице Трећег пјешадијског пука Оружаних снага БиХ, који како је рекао Додик баштини традицију Војске Републике Српске.

Додик одговара: Комшић и ја смо завршили!

- Тужио је, видјећемо шта ће бити, тужио је и прошли пут - истакао је Додик за Н1.

Како је предсједавајући Предсједништва БиХ потом појаснио, досад је имао много пријава и разних пријетњи. Комшићев потез оцјењује "политичком игром".

- Ко држи још озбиљно до Жељка Комшића, пустите крају. Сто пријава сам имао досад, стално ми пријете нечим, прије двије године су ми хтјели претресати кућу и узимати ствари. Ето му његова тужба, што се мене и њега тиче, политички смо завршили. Пошто смо дио једног истог тијела, покушао бих да схватим о чему се ради, али он се одлучио за такву ствар. Он игра своју политичку игру и то припада људима који су политички маргинални. Завршили смо, персонално смо завршили, политички немамо шта да радимо. Оно што буде у интересу народа којег ја представљам, наравно да ћу подржати, ја не могу да бирам чланове Предсједништва - додао је Додик.

Додик је оцијенио да се превише пажње поклања питањима попут униформе војника Оружаних снага, а према питањима попут роминга.

- Ево ја њега више никада нећу тужити - поручио је Додик у разговору за Н1, те додао:

- Направили смо нешто у Предсједништву с ромингом које сада неће нико у Савјету министара да проводи па ме позивају у Европи. То никога се не тиче, то што можемо да изгубимо причу о јефтином ромингу, то никог не занима али занимају униформе - нагласио је он.

Извор: Н1