latinica  ћирилица
24/05/2019 |  12:18 | Аутор: СРНА

У току санација фонтане испред Народне скупштине

За санацију фонтане испред Народне скупштине Републике Српске из буџета града Бањалука издвојено је 40.000 КМ, а радови би требало да буду окончани за два мјесеца.
Фонтана испред Народне скупштине РС (Фото: АТВ) -
Фонтана испред Народне скупштине РС (Фото: АТВ)

У градском Одјељењу за комуналне послове наводе да санација, која је почела ове седмице, обухвата обнову базена и дијела пратеће опреме фонтане изграђене још у вријеме градње објекта некадашњег Дома Војске 1973. године.

- Камене плоче, које отпадају већ годинама, биће замијењене специјалном врстом бетона који има већу отпорност на спољне утицаје, а и много љепше изгледа - кажу у ресорном одјељењу.

У овом одјељењу наводе да је нови материјал, односно такозвани штампани бетон, већ показао добре резултате на неколико сличних објеката, као што је фонтана код Медицинског факултета.

Од средине априла у пуном капацитету су све фонтане на подручју Бањалуке - на Тргу Крајине, на Тргу палих бораца, у градским парковима "Петар Кочић" и "Младен Стојановић", у Булевару цара Душана, код Народног позоришта Републике Српске, код Медицинског факултета, те фонтана на кружном току на укрштању улица Крајишких бригада и Ивана Горана Ковачића.