latinica  ћирилица
03/06/2019 |  18:58 | Аутор: БЕТА

Крстајић: Идемо у Украјину да не изгубимо

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да очекује да ће бити тешко против Украјине у предстојећој квалификационој утакмици.

Србија ће играти против Украјине и Литваније у квалификацијама за Европско првенство.

- Биће тешко. Биће интересантна утакмица. Идемо тамо да не изгубимо. Имамо своје идеје - рекао је Крстајић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Први ривал у јуну, репрезентација Украјине је, по ријечима Крстајића уз Србију и Португал претендент на прва два мјеста у квалификационој групи за Европско првенство.

- Ради се о чврстој, квалитетној екипи којој је циљ да се пласира на Европско првенство. Португал, Украјина и ми смо главни фаворити за прва два мјеста - казао је Крстајић.

Селектор  "орлова" је истакао да се нада добрим резултатима.

- Ако имате добар резултат, биће вам лакше, боља атмосфера и мирније улазите у сљедеће утакмице. Литванију не треба запоставити и ставити у други план. Најважније је да гледамо сваку утакмицу посебно. Боље је са самопоуздањем. Имали смо добре резултате, без пораза смо осам утакмица и циљ је да наставимо тако. Не лебдимо и живимо од прошлости, не дичимо се с тим. Тако је како јесте, концентрација је максимална. Одговорност је велика - навео је Крстајић.

Србија неће моћи да рачуна на повређеног Сергеја Милинковић-Савића. Крстајић је у бољој ситуацији него на прошлом окупљању, када је много играча отпало са списка.

- То је саставни дио посла и живота. Највише бих волио да су сви здрави. Али, шта је - ту је. Седам играча је недостајало на прошлом окупљању. Такав је стицај околности. Играчи које смо тада накнадно звали и то је најбитније - казао је Крстајић.

Капитен екипе Александар Коларов рекао је данас да ништа неће бити готово послије утакмице са Украјином.

- Имали смо дуге сезоне, али како је за нас, тако је за њих. Украјина је за нас у овом тренутку најбитнија утакмица. Једва чекамо да изађемо на терен јер нам тај дуел много значи. Та утакмица може много да нам донесе, али како год да буде, сигурно је да ништа неће бити готово послије ње - рекао је Коларов.

Србија је губила од Украјине у посљедње четири утакмице. Све су биле пријатељске.

- Можда ова прва квалификациона буде добра по нас. Чека нас тешка утакмица, добра су и организована екипа. Играју доста добро у дефанзиви, тврда су екипа. Надам се да ћемо на прави начин да одогворимо свим захтјевима који су пред нама - казао је Коларов.

Утакмица са Украјином играће се 7. јуна у Лавову, док је дуел са Литванијом три дана касније у Београду.