latinica  ћирилица
06/06/2019 |  07:46 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Цвијановићева и Додик на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик у посјети су Санкт Петербургу, гдје до суботе, 8. јуна, учествују на Међународном економском форуму, који се традиционално организује под покровитељством предсједника Руске Федерације Владимира Путина.

 На Економском форуму учествује више од 1.500 руских и међународних компанија из области финансија, информационих технологија, пољопривреде и рударства. 

Одмах на почетку форума, очекују их важни састанци са руским министром иностраних послова Сергејом Лавровим и делегацијом Катара.

Додик је поручио да ће са Лавровим разговарати о сарадњи Републике Српске и БиХ са Русијом и глобалним и регионалним питањима, и да ће га упознати о застојима у формирању власти на нивоу БиХ.

- То штети рејтингу БиХ у свијету и, умјесто да причамо о неким важним инвестицијама и слично, морам трошити вријеме да објашњавам зашто је неко одлучио да игнорише формирање власти - рекао је Додик. 

Састаће се са представницима Катара, са којима ће разговарати о сарадњи и могућим инвестицијама, али и са руководством Санкт Петербурга. Предсједница Српске том приликом потписаће "мапу пута" активности за реализацију списка приоритетних праваца сарадње Владе Санкт Петербурга и Републике Српске, за период од 2019. до 2021. године.