latinica  ћирилица
06/06/2019 |  13:51 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

"Ћевап фест" посјетило око 20.000 туриста

Бањалучке ћевабџије припремиле су током "Ћевап феста" око 13.500 порција ћевапа, а овај јединствени гастро фестивал посјетило је око 20.000 Бањалучана и туриста.
"Ћевап фест" 2019. (Фото: banjaluka.rs.ba) -
"Ћевап фест" 2019. (Фото: banjaluka.rs.ba)

- Интерес наших суграђана, али и значајан број туриста који су протеклог викенда дошли у Бањалуку због "Ћевап феста", указује на то да је манифестација постала већ препознатљива и да треба да наставимо у том смјеру - навели су организатори овог фестивала.

Они истичу да су бројке потврдиле да је ово један од најмасовнијих гастро фестивала у БиХ, са перспективом да у будућности постане регионално познато окупљање, саопштено је из Градске управе.

Овај фестивал окупио је девет бањалучких ћевабџија, а од укупног броја продатих порција ћевапа током три дана највише их је припремила градска роштиљница "Код Мује", затим роштиљнице "Златна круна", "Биљана" и "Стари рецепт", те "Замола", "Мира М", "Лимун жут", "Друга прича" и "Аквана".

Манифестацију "Ћевап фест" организовали су Градска управа и Туристичка организација с циљем популаризације бањалучког ћевапа, аутохтоне делиције највећег града Српске.

Догађај су помогли и бројни спонзори међу којима су "Кока кола", "Бањалучка пивара", "Млијекопродукт" и "Витинка".