latinica  ћирилица
13/06/2019 |  08:34 | Аутор: СРНА

Влада Српске о акционом плану за регионални економски простор западног Балкана

Влада Републике Српске требало би на данашњој сједници у Бањалуци да разматра информацију у вези са вишегодишњим акционим планом за Регионални економски простор западног Балкана у области инвестиција-сегмент тржишта капитала.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Дневним редом је предвиђено и разматрање информације о дуговањима за гријање установа културе, информације о увођењу кинеског језика у школе у Републици Српској, информације о разврставању привредних субјеката из области дрвне индустрије према степену прераде, као и информације о уступању података са Централне базе другог примјерка матичних књига Републичком заводу за статистику путем ВПН тунела, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Предвиђено је и разматрање приједлога одлуке о висини школарине за редовне студенте које суфинансирају своје школовање на студијским програмима првог и другог циклуса студија на јавним високошколским установама за академску 2019/20. годину.

Пред министрима је и приједлога одговора Републике Српске на додатна питања у вези са Шестим периодичним извјештајем БиХ о примјени Конвенције УН о укидању свих облика дискриминације жена.

Влада би требало да разматра и приједлог мишљења о Иницијативи за измјене и допуне Закона о здравственом осигурању коју је поднијела Конфедерација синдиката Републике Српске, приједлог мишљења о Иницијативи за допуне Закона о социјалној заштити, коју је поднио Градски одбор удружења инвалида Бањалуке, као и разматрање приједлога мишљења о Иницијативи за измјену члана 150. Кривичног законика Републике Српске, коју је поднијело Удружење "БХ новинари".