latinica  ћирилица
24/06/2019 |  22:14 | Аутор: СРНА

Изложба скулптура од дрвета под називом "И дрво има душу"

Самоуки умјетник Младен Стакић организовао је вечерас у просторијама Дома у Чиркин Пољу другу самосталну изложбу својих ручних радова од дрвета под називом "И дрво има душу".
Изложба ручних радова у Приједору - Фото: СРНА
Изложба ручних радова у ПриједоруФото: СРНА

Иако је по струци бравар, а по вокацији велики заљубљеник у фолклор и едуковања младих као кореограф Културно-умјетничког друштва "Козара", Стакић је рекао да није одолио да још једном представи радове који настају из његовог помало необичног хобија - обраде дрвета моторном тестером.

- Пошто сам у односу на изложбу од прије двије године урадио прилично тога и збирку допунио, нисам желио да мијењам њен назив, јер за мене дрво стварно има душу - рекао је Стакић на отварању изложбе.

Он је додао да му је драго што овога пута излаже међу својим комшијама, како би се и они увјерили шта је љепота дрвета.

Међу изложеним експонатима од дрвета истиче се скулптура жене у природној величини, коју је аутор назвао "Циганка".

- Радио сам је три и по мјесеца интензивно и ја сам задовољан, а сада ћемо видјети шта ће рећи публика. Ријеч је о липи, дрво које се лако обрађује, мада ми је најљепше радити са ораховим дрветом, који је квалитетан и својом бојом даје посебан изглед експонатима - истакао је Стакић.

Он је појаснио да је у односу на своје почетке прије шест година набавио квалитетне моторке и сада их има четири, те да је скоро 90 одсто радова изведено моторком.

Стакићево представљање публици употпунила је и етно-збирка алата предмета за домаћинство из околине Приједора.