latinica  ћирилица
25/06/2019 |  17:55 | Аутор: СРНА

Ухапшена три дилера дроге

Новосадска полиција је у три одвојене акције ухапсила три лица која се терете за продају дроге, као и недозвољено држање оружја, саопштено је из Полицијске управе Новог Сада.
Полиција Србије (архива) -
Полиција Србије (архива)

У Новом Саду ухапшен је мушкарац чији су иницијали С.В. /40/ у чијем је стану пронађено око 600 грама марихуане, око 50 грама сјеменки и неколико стабљика те биљке.

Претресом стана пронађена је и пушка са скраћеном цјеви, такозвани кратеж, осам комада ловачких патрона, дигитална вагица, два мобилна телефона и 106.000 динара /око 900 евра/.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Њему се на терет стављају почињена кривична дјела неовлаштена производња и промет дроге, као и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У другој акцији ухапшен је Н. Ч. /40/ у чијем је стану откривено око 270 грама кокаина, 60 комада таблета "тродон", дигитална вагица и четири мобилна телефона. Код осумњиченог је пронађен и аутомобил, као и 155 евра.

Осумњиченом Н.Ч. је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

На терет том дилеру ставља се почињено кривично дјело неовлашћена производња и промет дроге.

Новосадска полиција ухапсила је и М.Г. /38/, а претресом стана и других просторија које је он користио, откривено је око 100 грама марихуане, око 150 грама кокаина, дигитална вага, мобилни телефон, 100 евра и 5.000 динара /око 42 евра/.

Њему је одређено задржавање до 48 часова и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

На терет тог дилера ставља се кривично дјело неовлашћена производња и промет дроге.

Хапшења у Новом Саду извршена су у складу велике акције МУП-а Србије на сузбијању општег криминала, а у току ње полиција је у Србији ухапсила укупно 62 особе због сумње да су починили различита кривична дјела. Акција је спроведена у сарадњи са надлежним тужилаштвима.