latinica  ћирилица
02/07/2019 |  15:31 ⇒ 15:36 | Аутор: СРНА

Оперативни штаб: Формирати прихватни центар у Вучјаку код Бихаћа

Оперативни штаб за питање миграција у БиХ остаје при одлуци о формирању прихватног центра у Вучјаку код Бихаћа, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара у техничком мандату.
Оперативни штаб за питање миграције - састанак - Фото: СРНА
Оперативни штаб за питање миграције - састанакФото: СРНА

Став представника Делегације ЕУ у БиХ да неће финансирати смјештај миграната на овој локацији, чланови Штаба су оцијенили неутемељеним и аргументованим, па чак и да у свему можда постоје скривене намјере да се мигранти што дуже задрже у БиХ.

Током данашњег састанка Оперативног штаба за питање миграција, којим је предсједавао ресорни министар Драган Мектић, посебно је критикован навод да је локација неприхватљива јер је близу границе са Хрватском.

Полицијски комесар Унско-санског кантона Мујо Коричић истакао је да је измјештањем миграната из паркова и приватног смјештаја на Вучјак, ситуација у граду Бихаћу много боља, посебно са безбједносног аспекта.

Ради даљег растрећења притиска на овај кантон, биће размотрена и могућност смјештаја миграната у центру "Дује" у Добој Истоку.

На данашњем састанку разматрана су и питања о којима ће делегација БиХ разговарати на састанку са представницима ЕУ средином мјесеца у Бриселу, а која се односе на актуелну мигрантску ситуацију у БиХ.