latinica  ћирилица
05/07/2019 |  09:19 | Аутор: СРНА

Ђурић: На потезе Приштине одговорити још јачим дипломатским активностима

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да одлука Приштине да забрани улазак српским званичницима на Космет представља напад на концепт дијалога и сигурности у било какав договор, те најавио још јачу дипломатску активност Београда.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

- Србија ће страховито, мудро, промишљено и одговорно предочавати све аргументе нашим пријатељима и онима који су то мање били у претходном периоду. Наставићемо са жестоком дипломатском дјелатношћу, јер истина о Косову и Метохији мора да се чује далеко - рекао је Ђурић за РТС.

Он је подсјетио да је Београд већ зауставио чланство Приштине у девет међународних организација, те да је 13 земаља повукло признање независности такозваног Косова.

Ђурић је оцијенио да овом одлуком Приштина покушава да изолује Србе на Косову и Метохији и да "направе гето под отвореним небом".

Он истиче да ЕУ и западне државе имају механизме да спријече Приштину и да у Европи коначно морају да престану да ћуте јер виде да Приштина не поштује споразуме.

- ЕУ има механизме и западне државе чије је Косово и Метохија чедо, имају механизме да ово лудило прекину и ја их позивам да прекину и постављам питање шта је још потребно да се деси, шта је потребно да њихови миљеници у Приштини ураде. Да ли је потребно да дође до пожара на Балкану, да ли је потребно да дође до нових страдања да би они коначно зауставили лидере бивше терористичке ОВК од овог дивљања коме изгледа нема краја, а нема му краја јер они не реагују - наводи Ђурић.