latinica  ћирилица
05/07/2019 |  10:20 | Аутор: РТРС

У октобру велика промоција културних и природних богатстава Српске и Србије

У сарадњи са Амбасадом Србије и Представништвом Републике Српске, Заједница српских клубова у Бечу ради на припреми велике презенатције Србије и Републике Српске у главном граду Аустрије.
Српски дани у Бечу, архив (Фото:dunav.at) -
Српски дани у Бечу, архив (Фото:dunav.at)

Свечано отварање "Српских дана у Бечу" планирано је за 4. октобар у престижном здању Курсалон уз присуство званичника Србије, Републике Српске и Аустрије.

За богат културно-умјетнички програм задужени су Атеље 212 из Београда, Народно позориште Републике Српске, Бањалучка филхармонија, Опера Новог позоришта из Београда, као и бројни други истакнути умјетници из Србије и Републике Српске.

- Од 4. октобра до 4. новембра организоваћемо више од десет манифестација привредног и културног карактера - рекао је за Борислав Капетановић, предсједник Заједнице српских клубова у Бечу.

Међу бројним учесницима, Током Дана Србије и Републике Српске представиће се Нови Сад и Бањалука, која ће Аустријанцима и српској дијаспори у Бечу приближити своју туристичку и привредну понуду.

Планиран је и заједнички концерт културно-умјетничких друштава "Веселин Маслеша" из Бањалуке и "Вила" из Новог Сада.

Покровитељи Дана Србије и Републике Српске у Бечу су Жељка Цвијановић, предсједница Српске, Влада Републике Српске и Министарство спољних послова Србије.

Извор: banjaluka.net