latinica  ћирилица
05/07/2019 |  10:52 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Мркоњић Граду 150.000 евра за спортско- рекреативни центар "Луке"

Општина Мркоњић Град ће из донације Владе Србије добити 150.000 евра, а средства ће бити утрошена за финансирање наставка изградње спортско-рекреативног центра "Луке", рекао је Срни замјеник начелника ове општине Мирослав Комленић.
СРЦ "Луке" Мркоњић Град - Фото: Wikipedia
СРЦ "Луке" Мркоњић ГрадФото: Wikipedia

Комленић је појаснио да је ово друга донација од Владе Србије, те да су у претходном периоду добили 200.000 евра, такође за изградњу овог спортског комплекса.

Према његовим ријечима, гради се фудбалски терен са низом пропратних садржаја.

Влада Србије одобрила је 9,3 милиона евра Републици Српској као једнократну помоћ ради реализације започетих пројеката у оквиру механизма сарадње на основу Споразума о успостављању специјалних паралелних односа између Српске и Србије.

Србија је у оквиру механизма сарадње Српској до сада одобрила 24,4 милиона евра донаторских средстава која су реализована путем Министарства финансија Републике Српске.

Донације су усмјерене за реализацију капиталних пројеката, углавном у јединицама локалне самоуправе у Републици Српској, као и у јединицама локалне самоуправе у Федерацији БиХ са већинским српским становништвом.

У понедјељак, 1. јула, у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци споразуме о финансирању пројеката донаторским средствима Владе Србије потписали су министар финансија Републике Српске Зора Видовић и градоначелници и начелници 42 локалне самоуправе.