latinica  ћирилица
05/07/2019 |  12:04 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Градишка: Представа "Љубав" одиграна на отвореној сцени

Глумци Градског позоришта Градишка, овогодишњу позоришну сезону у граду на Сави, затворили су представом "Љубав" коју су, у оквиру манифестације Градишко љето 2019, одиграли на Љетној сцени Завичајног музеја Градишка.

Представу "Љјубав" глумци Градског позоришта Градишка први пут су извели на отвореном. Кажу да игра на обали Саве у природном амбијенту, представи дала потпуно нову димензију.

- Било је много живописније играти на овој сцени него у затвореном простору јер можемо чути звукобе комараца и цврчака, људе како говоре, аутомобиле који пролазе преко моста... -рекао је глумац Адмир Мешић.

Идеја да се што више манифестација током љета пресели на љетну сцену Завичајног музеја, занимљива је и посјетиоцима који су истакли да би оваквих представа требало да буди што више.

У позоришту за наредну сезону, планирају многе активности на отвореном. Драшко Видовић, директор Градског позоришта Градишка каже да не жели још да открива планове, али да су неке приједлоге дали Градској управи која их је у томе подржала.

Представу "Љубав" по тексту Мареја Шизгала, режирао је Златан Видовић, а у представи глуме Миљка Брђанин, Адмир Мешић и Ђорђе Јанковић.