latinica  ћирилица
05/07/2019 |  12:39 | Аутор: СРНА

"Уна регата - лађом низ Уну" 27. и 28 . јула, пријаве од понедјељка

Манифестација "Уна регата - лађом низ Уну" биће одржана 27. и 28. јула, а пријаве екипа почињу у понедјељак, 8. јула, рекао је данас Срни директор Туристичке организације Нови Град Небојша Тодић.
Нови Град -Уна регата - Фото: СРНА
Нови Град -Уна регатаФото: СРНА

Тодић је рекао да су организатори ове регате општине Нови Град и Костајница у Републици Српској и хрватске општине Двор и Хрватска Костајница, те да се пријаве могу слати до 24. јула.

Он је најавио да ће регата почети у 12.00 часова у суботу, 27. јула, након окупљања учесника у Блатни код Новог Града.

"Уз једно одмарање у Добретину у општини Двор у 16.30 часова, очекујемо учеснике на градској плажи `Ада` у Новом Граду око 19.30 часова. Након одмора и вечере, у 21.00 час почиње концерт групе `Црвена јабука` на Тргу Младена Ољаче у Новом Граду", рекао је Тодић.

Тодић је навео да ће регата бити настављена у недјељу, 28. јула, у 10.00 часова када учесници полазе од Новог Града уз заустављања у Унчанима, општина Двор у 13.30 часова и на плажи "Пландиште" у Костајници у 17.30 часова, а завршава у Хрватској Костајници у 18.00 часова гдје ће бити припремљен забавни програм.

"Ове године у Новом Граду, као најаву регате, осам дана раније организујемо `Унске игре на води`. Код моста на ријеци Уни биће организована вожња чамцима и кајацима и трка лађа", рекао је Тодић.

Према његовим ријечима, ова дешавања биће одржана заједно са већ традиционалном манифестацијом "Унски скакачки изазов", а све са циљем промоције унске регате. /крај/зос/ам/фото