latinica  ћирилица
05/07/2019 |  14:02 ⇒ 14:10 | Аутор: РТРС

Cisco и Проинтер представили најсавременија мрежна рјешења (ФОТО)

Најсавременија мрежна рјешењапредстављена су данас на конференцији "Cisco Day" коју је у Требињу организовала компанија Проинтер ИТСС у сарадњи са глобалним ИТ лидером, компанијом Cisco.
Cisco и Проинтер представили најсавременија мрежна рјешења - Фото: РТРС
Cisco и Проинтер представили најсавременија мрежна рјешењаФото: РТРС

Од њиховог реномираног стручњака Раденка Читаковића домаћи стручњаци за информационе технологије добили су информације како је Catalyst 9.000 портофолио употпуњен са платформама нове генерације. Посебно је представљен и Cisco DNA центар као рјешење за аутоматизацију и осигурање у новим бежичним мрежама.

Cisco и Проинтер представили најсавременија мрежна рјешења (Фото: РТРС)

- Сваке године се све више уређаја повезује са бежичним мрежама и све се више података преноси, а то значи да се тражи да мрежа буде брза и сигурна. Таква мрежа која се стално прилагођава и константно је безбједна подржана је уз помоћ Cisco Catalyst 9000 switching familije фамилије - истичу из ове компаније.

Александар Вуловић у другом дијелу конференције представио је како се једноставније управља софтверским лиценцама уз Cisco Smart Accounts. Учеснике је упознао и са новостима из свијета Collaboration tehnologije. Посебно занимање изазвале су информације о телепресенце уређајима који могу да препознају гласовне команде и реагују у складу са њима, као и да препознају особе које учествују на састанку на основу детекције лица.

Овим догађајем уз подршку партнера Цисцо који је лидер на тржишту у овим сегментима, Проинтер домаћим стручњацима омогућава да добију кључне одговоре како да постојећа мрежа подржи најмодернија ИТ рјешења, као и како да ефикасно користе мрежне ресурсе.

- Овог пута у Требињу наставили смо да на едукативним конференцијама унапређујемо знања стручњака из домаћих компанија и институција. И то је мали допринос, али и важан корак у унапређењу ресурса у њиховим ИТ секторима - наглашавају из Проинтера.