latinica  ћирилица
05/07/2019 |  15:35 ⇒ 16:44 | Аутор: Агенције

Херцеговина-Хрватска: Заплијењено пола тоне сканка

Припадници СИПА заједно са хрватским УСКОК-ом, а под надзором Тужилаштва БиХ, на више локација на подручју западне Херцеговине врше претресе и хапшења осумњичених за учешће у кријумчарењу наркотика.

У акцији кодног назива "Тебра" која се током цијелог дана проводи на територији Хрватске и Босне и Херцеговине заплијењено је укупно 500 килограма дроге сканк, јављају федерални медији.

Службеници МУП-а Хрватске пронашли су и заплијенили око 200 килограма сканка, док су на подручју БиХ припадници СИПА пронашли близу 300 килограма наркотичких средстава.

Полицијска акција названа "Тебра" почела је јутрос у Хрватској, а ухапшено је већ десетак особа које се доводе у везу с производњом и трговином наркотичких средстава, али и других кривичних дјела попут паљења аутомобила.

У БиХ, у Љубушком, ухапшене су двије особе због сумње на иста кривична дјела.

Акција још траје и врше се претреси одређених локација и потрага за осумњиченим.

Активностима у међународној операцији "Тебра" руководи тужилац из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који координише рад више десетина полицијских службеника на терену, као и комуникацију са колегама у Хрватској, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Након претреса и хапшења осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће одлучити о даљим активностима у предмету.