latinica  ћирилица
05/07/2019 |  16:43 ⇒ 16:50 | Аутор: Независне

Руси и Чеси најтрофејнији на ЕП у рафтингу

Руски тимови су славили у спринту у опен конкуренцији на Европском првенству у рафтингу "Бањалука - Врбас 2019", које је окупило такмичаре из 11 држава.
Руски рафтинг тим - Фото: СРНА
Руски рафтинг тимФото: СРНА

Најбољи у Х2Х били су Чеси и Рускиње, а радовале су се и младе такмичарке Србије.

Руси су у спринту славили испред посаде Хрватске и Чешке 2. Тим БиХ 1, који чине рафтери бањалучког Нектар Дајак клуба, био је седми, а БиХ 2, односно такмичари зеничке Босне, девети од 11 тимова.

- Веома смо задовољни резултатом у спринту. Припремали смо се и вриједно радили да бисмо освојили злато у спринту. Задовољни смо како смо веслали, све је било онако како смо договорили пред трку и резултат није изостао - рекао је Павел Гризлов, капитен репрезентације Русије.

У женској конкуренцији Русија 1 је побиједила испред Мађарске 1 и Чешке 1. У Х2Х Чешка мушка посада 1 је славила испред друге посаде Чешке, а трећи су били Руси. БиХ 1 је изгубила у четвртфиналу од Чешке 2 (заузели шесто мјесто), а БиХ 2 у првом кругу такмичења од каснијих побједника Чешке 1. Код жена Русија 1 је побиједила испред Чешке 2 и Чешке 1. Такмичарке Србије (У-23) су освојиле златне медаље у спринту и Х2Х.

Сутра ће бити вожен слалом у кањону Тијесно, а у недјељу, посљедњег дана ЕП, спуст од Крупе на Врбасу до Карановца.

Због такмичења, у суботу од 10 до 16 часова у кањону Тијесно биће потпуно обустављен саобраћај и преусмјерен на путни правац Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град. Измјена се неће односити на аутобусе редовних линија јавног приградског превоза Бањалука - Бочац и Бањалука - Агино Село, и на возила хитних служби.