latinica  ћирилица
05/07/2019 |  17:05 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Грубеша: Савјет министара не стоји иза изјаве Боровчеве

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара у техничком мандату Семиха Боровац није надлежна за упућивање породица бивших терориста у прихватни центар Салаковац, код Мостара, нити иза такве њене изјаве стоји Савјет министара, нагласио је министар правде у техничком мандату Јосип Грубеша.
Јосип Грубеша - Фото: blic.rs
Јосип ГрубешаФото: blic.rs

- Недопустиво је да у прихватни центар у сјеверном дијелу града Мостара буду смјештене породице бивших припадника терористичке организације `Исламска држава` које се враћају из Сирије и Ирака. Не видим зашто би они или њихов смјештај били интерес БиХ - навео је Грубеша у реаговању Министарства правде достављеном медијима.

Он истиче да има важнијих породица држављана БиХ за чији смјештај треба бринути.

- Нећемо допустити да породице повратника са страних ратишта буду стављене испред озбиљно угрожених породица у БиХ које поштеним радом покушавају прехранити своје чланове и које својим поступањем не угрожавају положај БиХ у свијету - поручио је Грубеша.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара у техничком мандату Семиха Боровац изјавила је јуче током посјете Избјегличко-прихватном центру Салаковац, код Мостара, да ће овај центар, највјероватније, бити кориштен за прихват породица бораца повратника из Сирије.