latinica  ћирилица
05/07/2019 |  19:02 ⇒ 19:28 | Аутор: СРНА

Брнабић: Међусобно признање није на столу

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да изјава премијера самопроглашеног Косова Рамуша Харадинаја у Познању да је Приштина спремна да води дијалог са Београдом о међусобном признавању у постојећим границама говори да Албанци не желе дијалог.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

- Нама апсолутно није потребно признање од Приштине - поручила је Брнабићева новинарима у Познању.

Она је нагласила да "међусобно признање није на столу" и поручила да јој је жао што Приштина не жели дијалог, преноси Тањуг.

- Харадинај не жели дијалог. Он политички спинује да жели дијалог, а, са друге стране, говори о решењу дијалога. Мислим да нико, од Србије до међународних партнера, на такве спинове на пада - рекла је Брнабићева.

Она је навела да јој је током данашњег разговора премијер Велике Британије Тереза Меј пренијела да ће позвати Харадинаја да укине таксе које је Приштина увела на производе из централне Србије.

Брнабићева је пожељела Мејовој срећу у том разговору, изразивши наду да ће можда на неки начин утицати да се Харадинај уразуми.

- Немам велика очекивања, али надам се да ће неко успети да му објасни да таксе, пре свега, штете Албанцима на Косову и Метохији - рекла је Брнабићева.