latinica  ћирилица
08/07/2019 |  20:41 | Аутор: Б92

Новак: Не размишљам о чувању енергије, Гофан је велики изазов

Новак Ђоковић задовољан је својом игром на Вимблдону где се без проблема пласирао у четвртфинале.

Српски тенисер је у осмини финала рутински савладао Француза Ига Умбера у три сета.

- Увијек је циљ доћи до последње фазе Гредн слемова, највећих догађаја у нашем спорту. Увек покушавам да поставим форму тако да играм најбоље на овим турнирима и Вимблдону. Историјски за све играче и мене такође је ово посебан турнир. Увијек ме мотивише, од мог дјетињства сам сањао да играм овде. Не узимам здраво за готово те ствари - рекао је Ђоковић.

Ђоковић се није много уморио у првој недељи турнира, а није га "истрошио" ни Умбер.

- Не размишљам много о чувању енергије. Покушавам да се фокусирам на оно што треба да се уради да се добије меч на Гренд слему. Обично имате дан одмора измеђ мечева и то даје довољно времена да се опоравите. Нисам никад играо проти Ига, али сам га гледао на УС Опену и Ролан Гаросу гдје је играо против добрих играча, па сам морао да проучим његову игру. Није био у најбољем издању данас, али је ово био добар турнир за њега па сам задовољан - истакао је он.

Сљедећи Новаков ривал је Белгијанац Давид Гофан.

- Он је један од најбржих играча на Туру. Има феноменалан рад ногу који му дозвољава да буде у балансу и позицији. Многи нису у таквом балансу, то је врло важно, а то много ни не знају. Он има вјероватно најбољи рад ногу. Био је у Топ 10. Имао је проблема са повредама, али се враћа у најбољу форму. Игра добро на овом турниру. Биће то велики изазов за обојицу - закључио је Ђоковић.

Гофан је у осмини финала савладао Шпанца Фернанда Вердаска 7:6 (9), 2:6, 6:3, 6:4 послије трочасовне борбе.

Ђоковић и Гофан су до сада имали шест међусобних сусрета, а Србин води 5-1. Међутим, Белгијанац је добио последњи сусрет, у Монаку 2017. са 6:2, 3:6, 7:5.