latinica  ћирилица
10/07/2019 |  10:56 | Аутор: РТРС

Нови власник Перутнине Птуј улаже 200 милиона евра у производну базу

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић разговарао је данас у Бањалуци са представницима украјинског МХП холдинга, новог власника Перутнине Птуј, са којима је разговарао о могућностима унапређења сарадње у области производње живинског меса.
Министар Пашалић са представницима МХП холдинг - Фото: РТРС
Министар Пашалић са представницима МХП холдингФото: РТРС

Представници МХП холдинга Пашалићу су представили финансијски план инвестирања од 200 милиона евра у наредних четири до пет година у производну базу Перутнине, а дио тих улагања односиће се и на живинарску производњу на подручју Републике Српске.

Такође, представљен је и податак да агро-индустријски МХП холдинг производе извози у 65 земаља свијета, да има производњу од 650.000 тона годишње, од чега извозе 300.000 тона, те да имају преко 30.000 запослених радника.

Пашалић је подржао намјеру значајнијих инвестиција МХП холдинга на подручју Републике Српске, упознавши их са тренутном ситуацијом у сектору живинарства и могућностима унапређења овог сектора, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.