latinica  ћирилица
10/07/2019 |  12:13 | Аутор: СРНА

Градишка донирала 3.000 КМ за школу у Зубином Потоку

Град Градишка уплатио је 3.000 КМ за опремање Основне школе "Јован Цвијић" у Зубином Потоку, рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима Косова и Метохије Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је навео да је 60 ученика ове школе од 16. до 23. јуна боравило у Градишци, те да је одмах након тога услиједио позив градоначелника Градишке Зоран Аџића који је обећао једнократну помоћ, што је данас и реализовао.

- Средства ће до краја ове седмице бити уручена директору школе "Јован Цвијић" Александру Лазаревићу у Зубином Потоку. Ово је само један од много позитивних и хуманих примјера повезаности Републике Српске са српским народом на Косову и Метохији, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" - рекао је Арлов.

Он је додао да ће основне школе "Свети Сава" из Добоја и Косовске Митровице обавити чин братимљења почетком школске године, те да је иста иницијатива упућена општинама Вишеград и Звечан, када је ријеч о њиховим истоименим основним школама "Вук Караџић".

Арлов је подсјетио да је у току акција прикупљања средстава за изградњу Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици, која ће трајати до краја године.

Он је навео да је за овај центар потребно још 200.000 евра и да сви који желе помоћи могу то учинити путем жиро рачуна Одбора 5551000034196445.