latinica  ћирилица
10/07/2019 |  13:28 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Јајце и званично партнер Бањалуке за Европску престоницу културе

Град Јајце и службено је подржао кандидатуру Бањалуке за Европску престоницу културе 2024. године, те потврдио да ће као град-партнер, учествовати у најамбициознијем пројекту из области културе икад покренутом у Бањалуци, саопштено је данас из бањалучке Градске управе.
Јајце и званично партнер Бањалуке (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Јајце и званично партнер Бањалуке (Фото: banjaluka.rs.ba)

Из Градске управе подсјећају да је сличну одлуку раније донио град Бихаћ, који ће, такође, учествовати у овом пројекту, као град-партнер.

Послије ранијих најава, Општински савјет Јајце је донио и формалну одлуку о томе да ће, као партнер, учествовати у бањалучкој кандидатури.

Из Градске управе наводе да су о овоме чланове Тима за кандидатуру Бањалуке за Европску престоницу културе на јучерашњем састанку информисали представници културне сцене Јајца.

Током тог састанка, којем су присуствовали и представници града Бихаћа, било је ријечи о финализирању умјетничког програма са којим ова три града излазе пред Панел Европске Комисије 24. септембра.

На састанку је договорено пет великих и низ пројеката средњег и малог обима, као и сарадња на институционалном нивоу, али и повезивање независних сцена ових градова.

Рок за предају апликационе књиге је 24. август.