latinica  ћирилица
21/07/2019 |  20:21 ⇒ 20:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Симић: Хапшење Станишића доказ да је почео притисак на Србе

Потпредсједник Српске листе Игор Симић изјавио је да хапшење на административном прелазу Јариње, представља чињеницу да ће почети још жешћи притисак на Србе на КиМ.
Игор Симић - Фото: ТАНЈУГ
Игор СимићФото: ТАНЈУГ

На то је упозорио и предсједник Србије Александар Вучић.

- Ми у Српској листи подржавамо став да ће државни органи повести рачуна како би очували мир, али и наставили пројекте за унапређење Срба на КИМ - рекао је Симић за ТВ Прва.

Говорећи о изјави Кадрија Весељија да вјерује да ће се оптужени припадници такозване ОВК вратити невини из Хага, Симић је рекао да српски народ превише чека правду за своје жртве.

- Српска листа захтијева од свих међународних чинилаца да се одговорни за све злочине пронађу и санкционишу - рекао је Симић.

Упитан да ли ће Српска листа учествовати на евентуалним изборима, он је рекао да ту странку на то обавезује повјерење добијено на недавно одржаним изборима за градоначелнике четири општине на сјеверу КиМ.

- Увијек ћемо се борити за свој народ. Српски народ жели легитимне представнике. За Српску листу влада је пала онда када смо напустили ту владу, а због потеза приштинских званичника - закључио је Симић.