latinica  ћирилица
22/07/2019 |  11:10 ⇒ 11:32 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Завршена ликовна колонија

Ликовна колонија "Котор Варош 2019", на којој су учествовали локални и умјетници из Бањалуке, Теслића и Приједора, завршена је данас представљањем њихових радова на градском тргу.
Котор Варош - Ликовна колонија - Фото: СРНА
Котор Варош - Ликовна колонијаФото: СРНА

Колонија је имала за циљ да јавности представи рад ликовних стваралаца и подигне свијест о ликовној умјетности у Котор Варошу и околини.

Домаћин ове манифестације, дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић рекао је да је колонија постала један од заштитних симбола Котор Вароша.

- Задовољни смо због чињенице да смо угостили врхунске сликаре, који су стварали дјела у природи и обогатили фундус Галерије у Котор Варошу - додао је Чупић.

Умјетници су у току тродневне ликовне колоније имали задатак да насликају по једно платно.

- Настале слике биће изложене у галеријском простору которварошке кино-сале од 16. до 18. августа. Изложба ће бити продајног карактера, а приход ће бити искориштен за даљи развој умјетности на подручју општине - додао је Чупић.

Учесници ликовне колоније "Котор Варош 2019" били су Бранко Русмир, Елеонора Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић и Санела Поповић из Котор Вароша, Дајана Малешевић из Теслића, Петар Ђаковић, Ружица Панић и Давор Грабовац из Бањалуке и Љубиша Пушац из Приједора.

Организатори Ликовне колоније "Котор Варош 2019" су општина и Центар за културу, спорт и информисање