latinica  ћирилица
22/07/2019 |  12:00 ⇒ 14:33 | Аутор: РТРС

Шеранић: Дјеца са одушевљењем прихватила боравак у Бечићима

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је у Бечићима дјецу која се налазе на љетовању у оквиру програма "Социјализација дјеце Републике Српске - 2019".

Реализација пројекта, у оквиру којег ће 1.800 малишана из цијеле Републике Српске у 14 смјена љетовати у Бечићима, почела је 20. маја.

Пројекат реализује Јавни Фонд за дјечију заштиту, уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У црногорском љетовалишту тренутно борави 138 дјеце са Хан Пијеска и Пала, као и из Милића, Приједора, Рогатице и Чајнича.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је за РТРС да су дјеца са одушевљењем прихватила боравак у Бечићима. 

- За њих боравак овдје значи много, али исто тако значи и њиховим породицама, а то је пут који је најважнији и којим треба да идемо, да сачувамо породицу - рекао је Шеранић.

Шеранић је оцијенио да је то један од најуспјешнијих пројеката у којем учествују институције и организације, које несебично доприносе да малишани буду задовољни.

- Управо по дјеци, која се толико добро осјећају овдје, друже, али и стичу нова знања, може се видјети колико је овај пројекат успјешан - рекао је Шеранић новинарима у Бечићима.

Подсјетио је да је ово пројекат који траје од 2002.године као и да пројекат Влчада у потпуности подржава. 

- У овој години Пројекат се реализује кроз 14 смјена, у периоду од 20. маја до 21. септембра, а прилику за бесплатно љетовање у овој години добило је око 1.800 малишана - рекао је Шеранић. 

Истакао је да дјеца у потпуности прихватају овај пројекат и радо учествују у њему.

- Оно што је важно истаћи је да пројекат чини један аспект социјалне укључености из разлога што дјеца из различитих категорија и слојева друштва , не разликујући никога долазе овдје. Имамо најталентованију дјецу, дјецу из згрожених породица, дјецу која су ометана у развоју и сви они заједно учествују у програму и разним активностима - навео је ресорни министар.

Пројекат Владе Републике Српске "Социјализација дјеце Републике Српске" има за циљ да задовољи развојне потребе дјеце, развије осјећај емпатије и припадности вршњачкој групи и афирмише дјечије потенцијале.