latinica  ћирилица
22/07/2019 |  13:09 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Радовић: Пројекат социјализације дјеце остварује циљеве

Омбудсман за дјецу Републике Српске Драгица Радовић оцијенила је да пројекат социјализације дјеце, у оквиру којег малишани из Републике Српске сваке године љетују у Црној Гори, у потпуности испуњава своје циљеве, афирмише дјечије потенцијале и малишанима омогућава да развију осјећај припадности вршњачкој групи.
Омбудсман за дјецу Републике Српске Драгица Радовић - Фото: СРНА
Омбудсман за дјецу Републике Српске Драгица РадовићФото: СРНА

Радовићева, која је данас посјетила осму групу дјечака и дјевојчица који бораве на љетовању у Бечићима у оквиру пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске 2019", истакла је да малишани имају прилику да учествују у бројним активностима и на тај начин афирмишу своје потенцијале.

- У оквиру ове смјене љетује 138 дјеце из Милића, Хан Пијеска, Пала, Приједора, Рогатице и Чајнича. Али, без обзира из које су општине, евидентно је да међу дјецом влада пријатељство, позитивна и радна атмосфера - рекла је Радовићева Срни.

Она је похвалила организаторе који се сваке године труде да пројекат буде свеобухватнији и садржајнији и уклањају било какве недостатке, уколико до њих дође.

- Основни циљеви пројекта су пружање подршке уједначавању услова за задовољавање развојних потреба дјеце и квалитетнији психофизички развој оних из дисфункционалних породица, затим са потешкоћама у развоју, те талентованих малишана - рекла је Радовићева.

Радовићева је напоменула да око 60 одсто дјеце, која су учесници овог пројекта, први пут бораве на мору, истичући да је евидентно да се постижу сви ефекти социјализације.

Пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске 2019" реализује Фонд за дјечију заштиту Републике Српске, уз подршку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

У овој години Пројекат се реализује кроз 14 смјена, од 20. маја до 21. септембра, а прилику за бесплатно љетовање укупно је добило 1.800 малишана.