latinica  ћирилица
23/07/2019 |  10:58 | Аутор: СРНА

Дрецун: Слиједи појачан притисак на Србе пред изборе у септембру

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оцијенио је да ће се притисак, којем су Срби на Космету стално изложени, појачавати пред тамошње ванредне парламентарне изборе најављене за септембар.
Милован Дрецун - Фото: ТАНЈУГ
Милован ДрецунФото: ТАНЈУГ

- Намера је да се унесе раздор и омета јединство успостављено преко Српске листе са Београдом. Потребни су инциденти, користе новац за уцене, као и појединце који делују против Српске листе - додао је Дрецун.

Говорећи о одласку премијера самопроглашеног Косова у оставци Рамуша Харадинаја у Хаг, пред Специјални суд за злочине на Космету, Дрецун је поновио да је то стара игра тог бившег вође терористичке ОВК, која му је донијела резултат и приликом процеса у Хашком трибуналу.

Дрецун је додао да је Харадинај тада успио да се од локалног криминалца и терористе издигне на ниво политичке фигуре број један међу косовским Албанцима.

- Сада то исто ради, жели да се покаже као бранилац косовских интереса и да добије што више гласова за наредне изборе - рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Дрецун је оцијенио да лидери Албанаца у Приштини бјеже од разговора са Београдом јер знају да би морало да се разговара о обострано прихватљивом рјешењу за Космет, те поновио да Србија никада неће признати самопроглашено Косово.