latinica  ћирилица
20/08/2019 |  18:04 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Међународни рукометни ТВ турнир "Добој 2019" (ФОТО)

Министарka породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је данас у Добоју на отварању 51. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона "Добој 2019", да ова манифестација на најбољи начин промовише рукомет, спорт, овај град и Републику Српску.
Међународни рукометни ТВ турнир шампиона, Добој - архив - Фото: РТРС
Међународни рукометни ТВ турнир шампиона, Добој - архивФото: РТРС

Давидовићева, која је и члан Организационог одбора, истакла је да је овај турнир уврштен у календар манифестација од посебног значаја за Републику Српску и подсјетила да Влада Српске подржава његову организацију.

Фото: СРНА

Градоначелник Добоја Борис Јеринић пожелио је гостима и спортским клубовима пријатан боравак у Добоју и изразио захвалност предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу и другим учесницима који су дио организације ове спортске приче.

Прослављени играч и тренер Веселин Вујовић изразио је задовољство што је поново присутан на овој спортској манифестацији гдје је некада учествовао као играч.

На турниру, који ће трајати до суботе, 24. августа, учествоваће осам екипа, а први такмичарски сусрет је између "Пекинга" из Кине и домаћина "Слоге".

Сусрет између екипе "Татран Прешова" из Словачке и "Извиђача" из Љубушког заказан је за 19.15 часова, а посљедња утакмица првог такмичарског дана је у 21.00 час између "Еурофарма" из Сјеверне Македоније и "Кринс-Луцерна" из Швајцарске.

Фото: СРНА

"Шартр" из Француске и "Татран Прешов" играће сутра од 17.30 часова, од 19.15 часова планиран је сусрет добојске "Слоге" и "Еурофарма", а у 21.00 сусрешће се "Извиђач" и "Војводина" из Србије.

Трећег такмичарског дана, у четвртак, од 17.30 играју "Кринс-Луцерн" и "Пекинг", од 19.15 часова "Татран Прешов" и "Војводина", а од 21.00 час "Извиђач" и "Шартр".

У петак, 23. августа, планирано је да у 17.30 часова играју "Шартр" и "Војводина", док ће се од 19.15 часова играти "Слога" и "Кринс-Луцерн", а у 21.00 час "Еурофарм" и "Пекинг".

Посљедњег дана турнира у суботу, 24. августа, од 10.00 часова биће одиграна утакмица за седмо мјесто, од 12.00 часова за пето, а од 18.00 часова за треће мјесто на турниру.

Фото: СРНА

Финална утакмица планирана је за 20.30 часова, након чега слиједи церемонија свечаног затварања турнира.

Добојски међународни рукометни ТВ турнир шампиона уврштен је у такмичарски календар и Европске и Свјетске рукометне федерације.

Прошлогодишњи побједник добојског турнира је екипа словачког "Татран Прешова".

Генерални покровитељ је град Добој, уз подршку Владе Српске и Савјета министара.

На програмима РТРС-а, свакодневно можете пратити двије утакмице и хронику дешавања.