latinica  ћирилица
21/08/2019 |  11:09 | Аутор: СРНА

Вучић: Тражио сам од Колинде да не користи израз "великосрпска агресија"

Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је наводе хрватских медија да је од предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић тражио да се не користи стално израз "великосрпска агресија", али и боље услове живота за Србе у Хрватској.
Александар Вучић  (Фото:Tanjug) -
Александар Вучић (Фото:Tanjug)

- Када је ријеч о комуникацији између кабинета два предсједника, нема ту бог зна какве тајне. Колинда Грабар Китаровић је од мене тражила да се посебно позабавим несталим лицима и ја у наредном периоду очекујем прве резултате по том питању, а није лако, много је тешко - рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је рекао и да је то нормална комуникација између два предсједника уколико се жели мир и добри односи између двије земље.

- Китаровићева је, упркос нашим тешким односима, тешкој емоцији која постоји између Срба и Хрвата, покушавала да то конкретним стварима мијењамо. Вјерујем ако кренемо у проналажење несталих да ћемо створити неку базу за поправљање односа између Срба и Хрвата - навео је он.

Поједини хрватски медији објавили су да би у предизборној кампањи противкандидати Китаровићеве могли да искористе њену преписку са сарадницима у којој се наводи, између осталог, преписка са Вучићем.